Hola, famílies!

Des de la comissió de diversitat i inclusió volem recordar que el 21 de març és el dia internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial i us volem compartir la xerrada de la novel·lista nigeriana Chimananda Adichie, que parla sobre El perill de la Història única, per reflexionar sobre l’atenció a la diversitat cultural en el difícil camí de l’educació inclusiva:

Chimamanda Adichie: El peligro de la historia única

Aprofitem també per compartir alguns contes que hem seleccionat per parlar de la diversitat i contra el racisme:

 Un conte molt bonic, és una història tendra i inspiradora sobre l’emigració, sobre    com els llocs que habitem ens marquen, encara que no puguem recordar-ho. També es parla de com es construeixen les comunitats i sobre com les persones poden aixecar-se contra la injustícia.

És un conte que ensenya als més petits a combatre contra el racisme des del primer moment per a construir un món més equitatiu.

 

Aquest conte no parla només sobre la diversitat, sinó també sobre la NO violència, sobre la importància del suport entre uns i altres, i la unió fa la força.

Un conte amb una bonica història que és molt real i que es replica en moltes famílies que es troben en la dura realitat d’haver d’emigrar, que ens fa reflexionar sobre els que no viuen en el país on van néixer.

Aquest conte ens convida a somniar, una nena afgana que estima el seu país i explica el seu desig de pau, que ens parla del seu poble, de la seva gent i l’esperança que té per trobar la pau, llibertat i per aprendre.

 

I també una web on trobar alguns recursos i materials diversos amb contes, audiocontes, etc., perquè pugueu gaudir amb els vostres fills i filles mostrant-los altres realitats, i puguin créixer en el reconeixement d’una societat plural i rica en la diversitat.

PotoPoto

Feliç Día!

 

Comissió de Diversitat i Inclusió
AFA Baldiri Reixac