Vacances i una mica més de temps per llegir? La comi de Biblioteca i Diversitat desitgem que gaudiu de les nostres recomanacions per aquest Nadal. Bones festes!

TEN LITTLE DINOSAURS
Mike Brownlow – Simon Rickerty

Count from ten to one and back again in this action-packed rhyming prehistoric adventure!
Ten Little Dinosaurs set off in search of adventure… But what will the Ten Little Dinosaurs do when they meet a grumpy triceratops? And a stomping diplodocus? And a HUNGRY T-REX? Part traditional counting rhyme, part fun-filled story, Ten Little Dinosaurs is perfect for sharing together. Read the bouncy rhyming story and count from ten to one and back again, as the dinosaurs disappear then reappear. Spot and count the details on each page, and join in with all the great sound-words! The Ten Little series has sold over a million copies worldwide, and Ten Little Bookworms is a 2019 World Book Day title.

ES DIU VULVA
Cristina Torrón (Menstruita) – Anna Salvia

Menstruita Mini, la nova collecció d´educació sexual pels més petits de les autores de La regla mola Els nens i les nenes tenen moltes preguntes sobre la vulva: Per què té tants noms? Totes les vulves són iguals? Per a què serveix? Les vaques i altres animals també tenen vulva? Com es cuida? Descobreix totes les respostes en aquest llibre imprescindible perquè els més petits coneguin el cos humà sense complexos. La collecció infantil Menstruita Mini, creada per la psicòloga especialitzada en educació sexual Anna Salvia i per la illustradora i realitzadora multimèdia Cristina Torrón, arriba després del fenomen editorial La regla mola (si saps com funciona) per ajudar-te a parlar de sexualitat d´´una manera directa, senzilla i divertida. Inclou una guia per a famílies i educadors!

ES DIU PENIS
Cristina Torrón (Menstruita) – Anna Salvia

Els nens i les nenes tenen moltes preguntes sobre el penis: per què té tants noms? Tots els penis són iguals? Per a què serveix? Els gats i altres animals també tenen penis? Com es cuida? Descobreix totes les respostes en aquest llibre imprescindible perquè els més petits coneguin el cos humà sense complexos. La col·lecció infantil Menstruita Mini, creada per la psicòloga especialitzada en educació sexual Anna Salvia i per la il·lustradora i realitzadora multimèdia Cristina Torrón, arriba després del fenomen editorial La regla mola (si saps com funciona) per ajudar-te a parlar de sexualitat d’una manera directa, senzilla i divertida. Inclou una guia per a famílies i educadors!

LA VAGA
Eduarda Lima

Els ocells van deixar de cantar. Els gats ja no miolaven. I les vaques es negaven a donar llet. Semblava que els animals havien iniciat una vaga.

SI PLORES COM UNA FONT
Noemí Vola

El narrador, mirant d’animar un cuc de terra d’aspecte trist, acaba provocant el seu plor. Per aconseguir que se senti més bé, comença a pensar en tot el que es pot fer amb les llàgrimes com, per exemple, coure amb elles la pasta, rentar-se les dents o apagar un foc. Tothom plora: els oficials de policia, les jugadores de futbol, els superherois, els gossos… Fins i tot les roques ploren! Si no ploressin, les granotes explotarien, els rius s’assecarien, els núvols es farien més grossos del compte i els pagesos, en veure que no plou, estarien de molt mal humor.

Un àlbum molt peculiar i sorprenentment divertit sobre els molts usos pràctics de les llàgrimes.

COLAS DE SUEÑOS
Rita Sineiro – Laia Domènech

El campamento al que nos han traído es como una gran ciudad de tiendas de campaña. Todo está lejos, siempre hay mucha gente en todas partes y para cualquier cosa hay que esperar en una cola muy larga. Papá no lo sabe, pero con lo que yo sueño de verdad, de verdad, es con una cola que nos lleve de vuelta a casa. Un cuento sobre la crisis de los refugiados a través de los ojos de un niño encerrado en un campo de acogida. Inspirado en el pequeño Alan, que apareció ahogado en una playa de Turquía.

LA VUELTA AL MUNDO EN 80 ÁRBOLES
Ben Lerwill – Kaja Kajfez

Todos somos uno y habitamos el mismo planeta; de esta idea parte el libro, en el que cada doble página ofrece una mirada actual y estimulante de más de una veintena de pueblos originarios, los primeros en habitar territorios hoy día mermados por una «civilización» que solo busca lucrarse con ellos.
En estos pueblos prevalece el sentido comunitario de la vida, que se basa en la reciprocidad, la solidaridad y la ayuda mutua, en evitar el exceso y honrar lo que se recibe. Además, los pueblos indígenas custodian el 80 % de la biodiversidad terrestre; son los primeros conservacionistas del entorno natural que habitan. En este libro encontrarás secuoyas milenarias, araucarias imponentes, árboles que producen savia roja y mangles que hunden sus gruesas raíces en el agua. Explora la gran variedad de especies que hay en cualquier rincón del mundo y descubre todo lo que han hecho y hacen por nosotros.

LA FOTO DE LOS DIEZ MIL ME GUSTA
Nando López – Paula Blumen

«Em dic August, per cert. No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant

August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai? En un món on el bullying entre els joves s’està convertint en una vertadera epidèmia, els llibres de la sèrie «Wonder» ofereixen una nova visió refrescant, necessària i esperançadora.

MOMO
Michael Ende

Momo viu als afores d’una gran ciutat, a les ruïnes d’un amfiteatre. Ella només té el que troba o el que li regalen, però en canvi posseeix un talent especial: sempre té temps i sap escoltar d’una manera excepcional. Però un dia apareixen els homes grisos, que pretenen apropiar-se el més valuós que hi ha: el temps de vida de les persones. Cada vegada en dediquen menys a jugar, a imaginar o, fins i tot, a dormir. Momo és l’única que no cau en el parany i,ÿamb l’ajuda de la tortuga Cassiopea, s’atrevirà a enfrontar-se a la dictadura dels homes grisos.Una aventura màgica imprescindible que manté l’essència de l’obra original i que compta amb les il·lustracions de l’autor mateix.

#fembaldiri #femdiversitat
Comissió de Diversitat i Biblioteca
AFA Baldiri Reixac