Avui dilluns dia 19 de febrer amb els i les Centaures (6è) hem anat al Casinet d’Hostafrancs a conèixer dos glosadors, la Marta i en Guillem, que el seu ofici és glosar i es guanyen la vida fent corrandes.

Han vingut amb els seus instruments tradicionals com el pandero quadrat, l’acordió diatònic i la guitarra. Han cantat diferents melodies de corrandes, com Nyacres, Garrotín i Perdiueta novelleta.

Han començat recollint idees del públic, que eren paraules soltes i amb aquestes creaven quartetes, per tal que els infants veiessin que per fer corrandes cal improvisació i no tenir gens de vergonya.

Després han fet un parell de jocs: el joc de l’apuntador, que consistia en què sortia un alumne representant per escola i dalt l’escenari els deia una paraula als glosadors i aquests havien de fer una quarteta amb el seu significat, les seves rimes pertinents i evidentment, no oblidar-se d’afinar.

Un altre joc que han fet és el d’endevinar un animal: entre totes les escoles participants hem pensat en un animal, però en Guillem no hi era present quan l’hem triat perquè estava fora de la sala. Després ha sigut el torn de la Marta, que també tot fent quartetes ha endevinat l’animal.

 

La propera vegada, d’aquí un mes seran els/les alumnes de 6è que faran un concurs de quartetes i pujaran a l’escenari a cantar-les, i seran els/les veritables protagonistes glosadors/es.