Els Margallons tenim una cantarella que utilitzem quan algú s’enyora. Cantem:

“Mama, mama, vine cap aquí…

Mama, mama, vine cap aquí…

Sucarem pa amb oli,

sucarem pa amb oli,

sucarem pa amb oli,

pa amb oli i romaní.”

 

A la nostra classe tenim famílies diverses, però de mares tothom en té, com a mínim, una. Tanmateix, la cançó també es pot adaptar per cridar el papa, la iaia o l’avi. Els agrada tant que l’hem utilitzat com a pretext per fer un treball plàstic.

Els infants han desfullat petites branquetes de romaní i les han barrejat amb oli. Després hi han sucat pa i se l’han cruspit. N’hem repartit més per poder guixar lliurement amb ell i descobrir que, amb l’oli, també es poden fer dibuixos o, com algú va dir: tot el que taca, pinta.

Ha estat una activitat preciosa.

La cançó és una adaptació lliure del tema Vine noia d’en Toni Giménez. Si voleu saber la tonada que li hem posat, demaneu-li al vostre fill o filla que us la canti.

Us enllacem aquí un recull més extens de la sessió.