Ens hem preguntat mai què saben els nostres infants sobre sexualitat? Com signifiquen la sexualitat els infants? Coneixen com es fa un fill/a? Tenen interès o curiositat per esbrinar-ho? Es toquen? És per plaer? Saben que vol dir “sexe”?

Aquestes i altres questions s’abordaran a la xerrada on-line i participativa, La sexualitat amb ulls d’infant, que des de la Comissió de Coeducació, Gènere i Drets dels Infants de l’AFA del Baldiri Reixac hem organitzat junt amb el Centre AFIN de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el dijous 10 de desembre de 2020 a les 18 hores. 

Una xerrada on dialogarem sobre l’educació afectivo-sexual dels infants de 6 a 12 anys

Estel Malgosa, antropòloga, economista i membre de l’equip SexAfin, ens oferirà recursos i eines a les famílies sobre com conversar i parlar de sexualitat amb els fills i filles, i ens mostrarà els resultats del projecte de recerca SexAFIN, educació afectivo-sexual a les escoles de primària, amb l’objectiu de compartir el que han descobert que saben els infants de 6 a 12 anys sobre la sexualitat, com construeixen els seus propis significats sobre la sexualitat, qüestionar-nos el nostre acompanyament com a famílies i compartir recomanacions sobre com parlar de sexualitat amb els infants. A més a més, es generarà un espai segur per dialogar sobre l’educació sexual de fills i filles on compartir inquietuds, dubtes i experiències.

No en va, a la nostra societat existeix una construcció dels infants com a éssers innocents i asexuats i, per tant, es pensa que no cal parlar de sexualitat fins a la pubertat, ja que si se’n parla abans, perden la innocència i deixen de ser infants. Però la sexualitat està present des de l’inici de la vida de les persones, de diferents maneres en les diverses etapes evolutives, i moltes vegades de ben petites, necessiten informació i tenen inquietuds sobre diferents aspectes relacionats amb el cos, les relacions, la reproducció i la sexualitat.

Com accedeixo a la xerrada on-line del dijous 10 desembre a les 18h?

La xerrada on-line se realitzarà a la plataforma Microsoft Teams i per a participar cal anar al següent enllaç:

https://ja.cat/xerrada_AFIN_3-12_Baldiri_Reixac

Per accedir-hi des d’un ordinador podeu fer-ho amb els navegadors Microsoft Edge i Google Chrome, que és directe; no caldrà que instal·leu res. Sinó, existeix una aplicació per Mac i Windows, que podreu descarregar fent clic al mateix enllaç de la xerrada. Si es volgués accedir des d’un dispositiu mòbil, si que caldria instal·lar l’aplicació del Microsoft Teams, disponible tant al Play Store com a l’AppStore.

Curriculum de l’Estel Malgosa

Estel_Malgosa