Benvolgudes famílies,

Com deveu saber, des de la Comissió de Mobilitat de l’AFA hem estat treballant aquests darrers mesos per revertir la decisió de l’Ajuntament de no permetre el pas de vehicles motoritzats a les famílies de la nostra escola i la Reina Elisenda, a la zona pacificada del carrer Olot i voltants en el tram horari que va d’11 del matí a 8 del vespre.

Finalment, l’Ajuntament ens ha fet arribar una proposta que veiem amb bons ulls, i que us traslladem. Es tracta de permetre el pas en un interval horari d’una hora de durada a la tarda, que garanteixi l’accés per recollir els nostres fills i filles únicament a les 16.30 h, que és el moment de més afectació.

Heu de tenir en compte, però, que la mesura encara no ha entrat en vigor, ja que estem pendents de tancar amb l’Ajuntament quin han de ser amb exactitud aquest interval horari.

Dit això, us traslladem també algunes consideracions que creiem importants:

1)      Aquesta mesura no és definitiva. És una prova que l’Ajuntament vol fer d’aquí a l’estiu, per, en funció de com vagi, acabar de prendre una decisió.

2)      D’aquí a final de curs, l’Ajuntament vigilarà amb deteniment quina és la mobilitat que es produeixi a la zona durant l’interval horari que us esmentàvem anteriorment. La seva idea és fer-ne un estudi per, arribat el moment, tornar-nos a convocar i traslladar-nos la decisió final.

3)      Òbviament, nosaltres també haurem d’estar vigilants per evitar que l’Ajuntament ens atribueixi injustament a les famílies problemes puntuals de mobilitat.

4)      En paral·lel, la Comissió de Mobilitat seguirà treballant amb la resta de col·lectius i entitats implicades en el conflicte per assolir els nostres objectius.

Permeteu-nos acabar amb un prec. Les dades de mobilitat de la nostra escola són excel·lents. La gran majoria de les famílies utilitzem el transport públic o anem caminant al Baldiri. Això demostra que el conjunt de les famílies utilitzem el cotxe (o la moto) quan ens és estrictament necessari. I demostra també que la massificació de vehicles que hi ha hagut tradicionalment a la zona no pot ser atribuïble, en cap cas, a les famílies del Baldiri Reixac. Així ho hem defensat sempre i ho seguirem defensant davant l’Ajuntament de Barcelona i de qui calgui.

Us demanem, doncs, que seguim així, no abaixem la guàrdia. Al contrari. Evitem més que mai l’ús del vehicle motoritzat en la mesura del possible.

Hem de tenir en compte que l’esforç que fem aquests propers mesos serà clau per assegurar-nos una decisió beneficiosa per als nostres interessos, que al final no són altres que els dels nostres fills i filles.

Moltes gràcies a tothom. Com sempre, quedem a la vostra disposició per a qualsevol dubte o suggeriment que ens vulgueu traslladar.

 

Comissió de Mobilitat 
AFA Baldiri Reixac
mobilitat.ampa@baldirireixac.org