Ja fa temps que a  la nostra escola advoquem per la coeducació o, el que és el mateix, per una educació basada en la igualtat de gènere i amb la implicació dels diferents agents socialitzadors. Hi ha una comissió de l’AFA molt implicada, mestres fent formació, activitats i dinàmiques amb alumnes, llibres i maletes que ens ajuden a parlar del tema…

Els objectius que ens uneixen són:

Sensibilitzar a la comunitat educativa, en relació a l’extensió de la violència masclista i les seves causes i conseqüències.

Treballar en xarxa amb les diferents institucions per tal d’implementar estratègies coeducatives conjuntes contra la violència de masclista i desvetllar les creences i els estereotips culturals que sustenten la violència vers les dones i que es continuen transmetent a les noves generacions.

Posar de manifest la necessitat d’eines de prevenció coeducatives i socialitzadores que aturin les violències masclistes a partir de jocs, debats i dinàmiques, i moltes vegades prenent com a referència els mateixos personatges de ficció que cauen en clixés sexistes. Es tracta que els nens i les nenes arribin a la conclusió que la imatge de dona que es mostra en llibres, pel·lícules i jocs no es correspon amb la realitat, que les noies -igual que els nois- poden ser intel·ligents, aventureres i atrevides i convertir-se en científiques, inventores i futbolistes.

Els llibres que estem treballant a la biblioteca del Baldiri la Baldiroteca, ens ajuden a entendre que el respecte envers la diversitat  és important per fer, entre tots, un món millor.stop viloencia de genenre9

 

Si voleu saber-ne més, en  aquest enllaç trobareu la guia de contes i novel.les per a la igualtat de gènere i la violència zero:

https://escoles.fundesplai.org/wp-content/uploads/2018/04/Guia-de-contes-i-novel%C2%B7les-per-la-igualtat-de-g%C3%A8nere-i-la-viol%C3%A8ncia-zero-Fundesplai.pdf